Merhaba hanımlar. Derya Baykal'ın bizleri ekrana kilitlediği Deryalı Günler'in geçtiğimiz programlarının birinde verilmiş irmik köftesi tarifini paylaşacağız bugün.
Öncelikle malzemeleri sayalım: 500 gram irmik, 125 gram eritilmiş margarin, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı su, iç harcı için 250 gram kıyma, 3 adet soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, yenibahar, karabiber, kırmızı pul biber, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı kuş üzümü, kızartma içinse 1 su bardağı sıvı yağ gerekiyor.
İlk olarak margarin, irmik, su ve tuzu bir kapta yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun. Daha sonra üzerini bir bezle örtüp 10 dakika boyunca bekletin. Bu esnada gerekirse tekrar su ilave edebilirsiniz. İç harcı için 2 çorba kaşığı sıvı yağda soğanı kavurun. Soğan iyice kavrulduktan sonra kıymayı ekleyin ve tüm baharatları üzerine ilave edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak avcunuzun içinde açın. İçine 1 kaşık dolusu harcı ekleyip suya batırın ve daha sonra kapatın. Son olarak kızgın yağda kızartın. İrmik köftesi servise hazır!
Afiyet olsun.
21 Mart 2009 Cumartesi
Deryalı Günler'den Yemek Tarifi: İrmik Köftesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder